ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με μεγάλη κοσμοσυρροή και τεράστια επιτυχία έπεσε η αυλαία για το φετινό διήμερο πανηγύρι των «Ακριτών του Πόντου» στον Ασπρόπυργο
Με μεγάλη κοσμοσυρροή και τεράστια επιτυχία έπεσε η αυλαία για το φετινό διήμερο πανηγύρι των «Ακριτών του Πόντου» στον Ασπρόπυργο
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)
09 Ιούλ
0
Σχόλια

Με μεγάλη κοσμοσυρροή και τεράστια επιτυχία έπεσε η αυλαία για το φετινό διήμερο πανηγύρι των «Ακριτών του Πόντου» στον Ασπρόπυργο

Με μεγάλη κοσμοσυρροή και τεράστια επιτυχία διοργάνωσε και φέτος το διήμερο πανηγύρι του ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» στο εκθεσιακό κέντρο του δήμου με περισσότερους από 3000 καλεσμένους. Η έναρξη της πρώτης μέρας έγινε φέτος από τα τρία μικρά χορευτικά τμήματα των «Ακριτών», με κάθε τμήμα να έχει πάνω από 40 χορευτές, και να μπαίνουν στο χώρο της πίστας υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού και να χορεύουν με πάθος και ενθουσιασμό τους λεβέντικους ποντιακούς χορούς. Αυτό το θέαμα καθήλωσε τον κόσμο και απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

Την επόμενη μέρα την αυλαία έκλεισε το χορευτικό των παραστάσεων του Συλλόγου όπου όλοι τους με έναν μοναδικό τρόπο, έκαναν μια μουσικόχορευτική διαδρομή στον Πόντο και απογείωσαν τους καλεσμένους. Την επιμέλεια των χορευτικών είχαν οι χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου, Σαββινίδης Κώστας και Δανιηλίδου Ελένη τους οποίους ο Σύλλογος ευχαρίστησε και δημόσια μέσα από την ανακοίνωση του.

Μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μαζί με τους χοροριδασκάλους Κώστα Σαββινίδη και Ελένη Δανηιλίδου (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Στις διήμερες εκδηλώσεις συμμετείχαν τα χορευτικά του Πνευματικού κέντρου του δήμου Ασπροπύργου αλλά και ο Σύλλογος Ποντίων Μάνδρας οι «Διόσκουροι». Και τις δύο ημέρες το γλέντι κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο ποντιακό πρόγραμμα οι: Ματθαίος Τσαχουρίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Σοφιανίδης, Παντελή Νικολαΐδης, στο λαϊκό πρόγραμμα οι: Γιώργος Τσάπας, Μαρία Νεανίδου, Χρήστος Στεφανίδης και Γιώργος Λαμπράκης.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αθήνα Σωτηριάδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμίαδης, πλήθος αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, τοπικά και μη σωματεία και πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου. Τέλος ο σύλλογος καταλήγει την ανακοίνωση του: «ευχαριστούμε όλους εσάς τον απλό κόσμο όπου παρευρέθηκε και έδωσε την μεγαλύτερη στήριξη και δύναμη σε εμάς για να συνεχίσουμε με περισσότερη θέληση, όρεξη και καινούργια πράγματα την νέα χορευτική σεζόν».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.