Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, με μήνυμα που κοινοποίησε στη σελίδα της, χαιρετίζει με θέρμη την απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Ντούμου, να φιλοξενήσει ο Δήμος Πιερίας το 15ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών του Σ.Π.Ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου 2026 στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος».
Η θετική ανταπόκριση του Δημάρχου στο αίτημα για τη φιλοξενία αυτού του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού στην πόλη μας, αποτελεί μια πράξη υψηλής συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας. Με την κίνηση αυτή, η Κατερίνη μετατρέπεται σε φιλόξενη αγκαλιά για εκατοντάδες παιδιά-χορευτές από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, τιμώντας έμπρακτα τη ζωντανή ποντιακή παράδοση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας.
«Ως Ένωση Ποντίων Πιερίας και ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στον Δήμο Κατερίνης και στον Σ.Π.Ο.Σ., συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η φιλοξενία των εκατοντάδων παιδιών-χορευτών να είναι αντάξια της ιστορίας μας και της Πιερικής φιλοξενίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα του Συλλόγου.