ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | O πρώτος Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στο euronews: «Ευχηθείτε μου υγεία, τα άλλα δικά μου»
O πρώτος Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στο euronews: «Ευχηθείτε μου υγεία, τα άλλα δικά μου»
24 Οκτ
0
Σχόλια

O πρώτος Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στο euronews: «Ευχηθείτε μου υγεία, τα άλλα δικά μου»

Ο Γ. Κουγιουμτσίδης επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αρχαία Ολυμπία, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό του στο Ζάγκρεμπ – Μιλά για την επιτυχία του αλλά και τη μάχη που έδωσε για να ανορθωθεί μετά την ψυχολογική κατάρρευση που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες – «Σκεφτόμουν να τα παρατήσω», αποκαλύπτει.

Στην Ελλάδα κάποτε ονόμαζαν την πάλη ως «το άθλημα των ολυμπιονικών», αφού από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, κυρίως αυτό ήταν που έφερνε στη χωρα ολυμπιακά μετάλλια: το χρυσό του Στέλιου Μυγιάκη στη Μόσχα το 1980, το ασημένιο και το χάλκινο του Πέτρου Γαλακτόπουλου στο Μόναχο το 1972 και στο Μεξικό το 1968 αντίστοιχα, το ασημένιο του Δημήτρη Θανόπουλου στο Λος Άντζελες το 1984, το χάλκινο του Γιώργου Χατζηιωαννίδη στη Μόσχα το 1980, τα επίσης χάλκινα του Μπάμπη Χολίδη στο Λος Άντζελες το 1984 και τη Σεούλ το 1988.

Ακόμα και τότε, ωστόσο, εκείνα τα 20 χρυσά για την πάλη χρόνια, όπως εύστοχα παρατηρησε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 Κώστας Θάνος, η Ελλάδα ποτέ δεν είχε καταφέρει να αναδείξει παγκόσμιο πρωταθλητή στην πάλη, αυτό το συνυφασμένο με την ελληνική ιστορία άθλημα, από τα βασικά των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.

Πρόσφατα ωστόσο, αυτή η «κατάρα» έσπασε. Στα μέσα Σεπτέμβρη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης αναδείχθηκε χρυσός στην κατηγορία των 79 κιλών της ελευθέρας.

Πηγή: gr.euronews.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.