Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού για την απώλεια του Διονύση Σαββόπουλου, του μεγάλου μας τραγουδοποιού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης, 21 Οκτωβρίου 2025, σε ηλικία 81 ετών.
Ακολουθεί το μήνυμα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού:
«Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού αποχαιρετά με βαθιά συγκίνηση τον Διονύση Σαββόπουλο, τον ποιητή που έντυσε με μελωδία τα όνειρα, τις αγωνίες και τις μνήμες μιας ολόκληρης Ελλάδας. Έφυγε από κοντά μας, αλλά άφησε πίσω του έναν κόσμο γεμάτο φως, ειρωνεία, στοχασμό και αλήθεια.
Ο Σαββόπουλος δεν υπήρξε απλώς τραγουδοποιός — υπήρξε σύγχρονος ραψωδός, που με τη φωνή και την πένα του ένωσε γενιές. Στα τραγούδια του αντήχησε ο πόνος, η ειρωνεία, η περηφάνια, η νοσταλγία κα.
Από το «Βρώμικο ψωμί» ως το «Μπάλλο», κι από τον «Ασύρματο» ως το «Ας κρατήσουν οι χοροί», ο Διονύσης Σαββόπουλος έπλεξε το νήμα της νεότερης Ελλάδας με ήχους, στίχους και σύμβολα. Μίλησε για την πατρίδα, χωρίς να φωνάζει· για την ελευθερία, χωρίς να διχάζει· για τον άνθρωπο, με τρυφερότητα και αλήθεια.
«Το σώμα μου θα γίνει μια γέφυρα για να περάσει η λευτεριά»
Καλό ταξίδι, Νιόνιο.
Ας κρατήσουν οι χοροί…»