Παγκόσμιος αποτροπιασμός για την επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστή, στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 52.
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας έπειτα από την πτώση του Άσαντ και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ισλαμιστές, ενώ έκτοτε έχει απλωθεί ένα τεράστιο κύμα βίας και δολοφονιών, κυρίως κατά Χριστιανών και Αλαουιτών, από ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες. Οι νεκροί ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες, όπως και οι εκτοπισμένοι, με το νέο καθεστώς να «καταδικάζει» αυτά τα γεγονότα, αλλά να κάνει ελάχιστα να τα αποτρέψει.
Το Newsbomb επικοινώνησε με τον ιδρυτή της Ένωσης Ελληνολεβαντίνων, τον Rafael Issa, ο οποίος δήλωσε συντετριμμένο από το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, κατηγορώντας ευθέας και τις πολιτικές «ανοχής» εκ μέρους της Δύσης, απέναντι στους διωγμούς στους οποίος διαχρονικά υπόκεινται οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος, κάνει λόγο πια για «ζήτημα επιβίωσης» όσων Χριστιανών έχουν απομείνει.
Όπως ανέφερε:
«Η καρδιά μου είναι συντετριμμένη από την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε χθες την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό. Αθώες ζωές — παιδιά και νέοι με ολόκληρο το μέλλον μπροστά τους — χάθηκαν σε μια στιγμή από μια ιδεολογία που με γεμίζει φρίκη. Και όμως, αυτή η ιδεολογία όχι μόνο είναι ανεκτή από τη Δύση, αλλά σε πολλούς τρόπους νομιμοποιείται και ενισχύεται.
Αυτή η εκκλησία, μόλις 800 μέτρα από την Οδό της Ευθείας — τον ιερό τόπο όπου ο Άγιος Παύλος έλαβε το όραμά του — βρίσκεται στην καρδιά της γενέτειρας του Χριστιανισμού. Και για άλλη μια φορά, αυτή η γενέτειρα έχει μετατραπεί σε πεδίο κυνηγιού για εμάς τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς. Μια κοινότητα που έχει ήδη καταστραφεί από χρόνια πολέμου, εκτοπισμού και σιωπής.
Δεν θέλω να δω κούφιες καταδίκες από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δεν χρειάζομαι προσεκτικά διατυπωμένες δηλώσεις από την Ουάσιγκτον ή την Άγκυρα. Δεν θέλω συμβολικές χειρονομίες.
Απαιτώ δράση.
Αν η μισή Συρία έχει παραδοθεί σε μια θρησκευτική θεοκρατία, τότε σίγουρα ο λαός μας — οι αρχικοί Χριστιανοί της Ανατολής — αξίζει τουλάχιστον μια επαρχία όπου μπορούμε να ζήσουμε με ειρήνη, αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Είναι υπερβολικό να το ζητάμε, μετά από αιώνες επιβίωσης»;
Πηγή: newsbomb.gr