ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φωτιά στη Χίο: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά - Μηνύματα για απομάκρυνση σε 16 περιοχές
Φωτιά στη Χίο: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά – Μηνύματα για απομάκρυνση σε 16 περιοχές
(Φωτ.: protothema.gr)
22 Ιούν
0
Σχόλια

Φωτιά στη Χίο: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά – Μηνύματα για απομάκρυνση σε 16 περιοχές

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο νησί της Χίου στην περιοχή Κοφινά. Το πύρινο μέτωπο έχει «σπάσει» με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν πλέον τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέτωπα.

Η πρώτη φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Κοφινά, η δεύτερη στην περιοχή της Αγίας Άννας και η τρίτη στον Άγιο Μακάριο Βροντάδου. Το ήδη δύσκολο έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και συγκεκριμένα 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Εξαιτίας της φωτιάς παρατηρούνται και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές του νησιού με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Βροντάδο που δεν έχει ρεύμα από πολύ νωρίς.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Σημειώνεται ότι από τις 12:50 ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του 112 και απεστάλησαν μαζικά μηνύματα προς του κατοίκους πολλών περιοχών να απομακρυνθούν.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Αγίου Παντελεήμονα, Καστρομηνά, Παρυφές, Γιαλούρικα και Παναγία Βοήθεια να απομακρυνθούν προς την πόλη της Χίου. Ενώ μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους του Αγίου Μακαρίου Βροντάδου για να απομακρυνθούν προς την παραλία του Βροντάδου.

Λίγο μετά τις 15:00 πάρθηκε η απόφαση για εκκένωση της ΒΙΑΛ. Πρόκειται για την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή μεταναστών της Χίου που αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 34.6 στρέμματα, στην τοποθεσία «Χαλκειός».

Στις 15:30, ήχησε ξανά το 112 και κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Δαφνώνας, Βερβεράτο, Χαλκειό, Βασιλεώνοικο, Γρού και Ζυφιάς να απομακρυνθούν προς την πόλη της Χίου.

Λίγο μετά τις 16.00 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Βαρβάσι, Ευρετή, Βαβύλοι να απομακρυνθούν προς παραλία Καρφά.

Τέλος, λίγο πριν τις 17:00 στάλθηκε νέο 112 στους κατοίκους στην περιοχή Καρυές για να απομακρυνθούν προς την πόλη της Χίου.

«Γίνεται μάχη σπίτι – σπίτι» λέει ο Δήμαρχος
Ο Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, ανέφερε ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση μαίνεται το μέτωπο και οι άνεμοι πνέουν ακόμη ισχυροί, δεν έχουν σταματήσει. Έχουν έρθει δυνάμεις από Αθήνα, πολλά πτητικά μέσα. Το μέτωπο είναι μεγάλο, υπάρχουν τρεις εστίες.

Οι φλόγες βρίσκονται δίπλα σε σπίτια, γίνεται μάχη σπίτι – σπίτι, επιχειρούν και πολλοί εθελοντές», μιλώντας στο MEGA.

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.