Το 2ο Φεστιβάλ Ποντιακής Κουζίνας πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025 ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού στο θεατράκι του πεζόδρομου Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη.
Το Φεστιβάλ «βασίστηκε σε μια ιδέα που προέκυψε από την ανησυχία και την αγωνία της διάσωσης του πολιτισμού μας γενικότερα και της κουζίνας μας ειδικότερα».
Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν τα Σωματεία που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και μαγείρεψαν με όρεξη και κέφι.
Μεταξύ αυτών ήταν:
-
- Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης
- Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης «Φίλων Κτενίδης»
- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής Θεσσαλονίκης και
- Οι κυρίες του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού
Ο σύλλογος ευχαριστεί τον εισηγητή της εκδήλωσης χημικό, βιολόγο και καθηγητή του ΑΠΘ Θωμά Σαββίδη ο οποίος μίλησε με θέμα «Η διατροφή στον Πόντο» και αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε έδεσμα που παρουσιάστηκε, όπως τον τανωμένον σορβά και πιροσκί με τυρί και πατάτα.
Στην ίδια ανάρτηση ευχαριστεί τους μουσικούς που «έντυσαν» την εκδήλωση: Γιάννης Γκόσιος στο τραγούδι, Κώστας Τυρεκίδης στη λύρα και Γιάννης Καπίδης στο νταούλι καθώς τον δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού Λευτέρη Αλεξανδρίδη, τους αντιδημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.