ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διαδικτυακή σύναξη των μαθητών του τμήματος υποκριτικής του Ωδείου «Νότα-Νότα»
Διαδικτυακή σύναξη των μαθητών του τμήματος υποκριτικής του Ωδείου «Νότα-Νότα»
(Φωτ.: notanota.gr)
13 Απρ
0
Σχόλια

Διαδικτυακή σύναξη των μαθητών του τμήματος υποκριτικής του Ωδείου «Νότα-Νότα»

«Ηθοποιός σημαίνει φως» είχε πει ο μεγάλος ηθοποιός Δημήτρης Χορν. Ένα τέτοιο φως «αγκάλιασε» τους μαθητές των διαδικτυακών μαθημάτων υποκριτικής του ωδείου «Νότα-Νότα», τα όποια πραγματοποιεί ο αγαπημένος και καταξιωμένος ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, αλλά και τα άτομα που παρακολούθησαν την διαδικτυακή, μουσική εκδήλωση της 31ης Μαρτίου. Μετά την πρώτη γνωριμία μαθητών και καλεσμένων την εκδήλωση άνοιξε ο μουσικός Βασίλης Λέκκας με το τραγούδι του «Λόγω αγάπης». Η Ροζαλία Γαβριηλίδου απήγγειλε το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη ενώ την σκυτάλη πήρε η Ιωάννα Νίκου με ένα απόσπασμα από την «Σαλώμη»

Η μουσική γαλήνεψε για λίγο τα συναισθήματα με τον μουσικό Αλέξη Παρχαρίδη να ερμηνεύει εξαιρετικά την «Ηλιογέννητη» του Μάνου Αχαλινοτόπουλου.

Στην συνέχεια ο Αλέξανδρος Πολιτάκης δημιούργησε ένα κλίμα μυσταγωγίας με το κείμενο «Φωτιστής». Ο Τσαλικίδης Βασίλης με ένα κείμενο του Λόρκα «ανακάτεψε» συναισθήματα και σκέψεις. Η Ευαγγελία Λοβέρδου μέσα από την στρίγκλα του Σαίξπηρ μετέφερε το πραγματικό νόημα της γυναικείας αρετής. Ο μουσικός Αλέξης Παρχαρίδης άνοιξε την μελωδική κουρτίνα με ένα μοιρολόι και άφησε χώρο στον λυράρη Αβραάμ Γκόσιο και την Δέσποινα Αδελφίδου Γεωργιάδου, οι οποίοι έκαναν τις καρδιές να χτυπάνε δυνατά με την «καμπάνα του Πόντου». Η μικρή Αναστασία με τα Χριστουγεννιάτικα Ποντιακά κάλαντα έκανε να χείλη να φωτιστούν και η καρδιές να γεμίσουν με αποχρώσεις παιδικές.

Ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης και ο μουσικός Βασίλης Λέκκας μας εξιστόρησαν με μαγικό, θεατρικό, μουσικό και ρεαλιστικό τρόπο την ιστορία του Κεμάλ, ενός νεαρού που η «βρωμιά» του κόσμου κατέστρεψε την φωτεινή του ύπαρξη. Ο Γιάννης Μπούσδρος από την πανέμορφη Στουτγάρδη και το «Greek Art Theater» δήλωσε το παρόν στην όμορφη αυτή συνάντηση με τα θερμά του λόγια. Η Νάντια Ιακωβίδου μας παρότρυνε να μιλήσουμε μέσα από το ποίημα «Σώπα, μην μιλάς!» του Αζίζ Νεσίν. Στο δεύτερο μέρος το ιδιαίτερο συμπόσιο έγινε άκρως μουσικό. Ο Βασίλης Λέκκας άνοιξε τον μελωδικό ασκό και την σκυτάλη πήρε η Ροζαλία Γαβριηλίδου, που μας μετέφερε μουσικά-υποκριτικά ένα αγαπημένο ποντιακό τραγούδι, «σαράντα μήλα». Η Νάντια Ιακωβίδου μας είπε μουσικά το «Εκάεν το Τσάμπασιν». Η Ευαγγελία Λοβέρδου μας μετέφερε μελωδικά στην Σμύρνη της λατρείας και του ολέθρου. Η Δέσποινα Αδελφίδου Γεωργιάδου μας παρότρυνε να μην ρωτάμε τον ουρανό τραγουδιστικά. Και ολοκληρώθηκε αυτό το μουσικό ταξίδι με τον Αλέξη Παρχαρίδη και τον Βασίλη Λέκκα.

Πηγή: Βούλα Παπατσιφλικιώτη / notanota.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.