Μετανάστες στον Έβρο: Με αυτοσχέδιες σκάλες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα
(Φωτ.: protothema.gr)
20 Μαρ
0
Σχόλια

Μετανάστες στον Έβρο: Με αυτοσχέδιες σκάλες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα

Με κάθε τρόπο έψαχναν οι μετανάστες να περάσουν τα σύνορα στις Καστανιές Έβρου για αρκετές ώρες την Τετάρτη.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr δείχνουν τους μετανάστες να κουβαλάνε στα χέρια αυτοσχέδιες ξύλινες σκάλες με σκοπό να τις ρίξουν στο φράχτη που υπάρχει ώστε να προσπαθήσουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Η προσπάθεια με αυτόν τον τρόπο καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο άλσος αριστερά του νομοθετημένου σημείου εισόδου-εξόδου στις Καστανιές, από περίπου 500 ατομα.

Τις εφόδους της ομάδας αυτής των μεταναστών συνεπικουρούσαν οι τουρκικές αρχές οι οποίες εκτόξευαν δακρυγόνα για να δημιουργήσουν ένα σύννεφο καπνού στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε ο ανεμιστήρας που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και κατευθύνει τα χημικά πίσω σε τουρκικό έδαφος.

Η κατάσταση τελικά εκτονώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν και τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορά της με την Ευρώπη και την Ελλάδα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.