ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μαφία των φυλακών: Συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, μετά τον Λυκουρέζο
Μαφία των φυλακών: Συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, μετά τον Λυκουρέζο
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
20 Απρ
0
Σχόλια

Μαφία των φυλακών: Συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, μετά τον Λυκουρέζο

Συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, μετά από ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι του στη Βούλα.

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος χθες, όταν και συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, βρισκόταν εκτός Αθηνών και εξέφρασε την πρόθεσή του να παρουσιαστεί σήμερα στον ανακριτή.

Το ένταλμα σύλληψης κατά του γνωστού δικηγόρου εκδόθηκε την Πέμπτη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση «μαφίας των φυλακών».

Θεόδωρος Παναγόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»
Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος μιλώντας στον AΝΤ1 δήλωσε «άναυδος» και τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

«Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος, αυτό έχω να πω, τίποτα παραπάνω», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, που κατηγορείται για τη «μαφία των φυλακών».

«Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση αυτή, ούτε με την υπόθεση της Energa ούτε με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας από το 2014 έως τα μέσα του 2017, απολύτως καμία σχέση», τόνισε.

Τι είχε πει ο Αριστείδης Φλώρος
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο Αριστείδης Φλώρος έχει υποστηρίξει ότι του ζητήθηκαν χρήματα από τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, έτσι ώστε ο πελάτης τους, δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, να ανακαλέσει τις καταθέσεις του, βάσει των οποίων ο Φλώρος ήταν ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονία σε βάρος του, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Η κατάθεση για τις συναντήσεις Λυκουρέζου-Ζαφειρόπουλου
Μάλιστα, αναφορικά με την υπόθεση ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταθέσει πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, αφού ο πελάτης τους (Γ. Αντωνόπουλος) μέσα στον Ιούνιο είχε ξεκαθαρίσει στον Ζαφειρόπουλο ότι πλέον για την υπόθεση θα μιλάει απευθείας με τους δικηγόρους του.

Ετσι, στην επόμενη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο: «Ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν». Ο Φλώρος υποστηρίζει πως αυτά του τα είχε πει ο Ζαφειρόπουλος.

Είχε ζητήσει να μαγνητοφωνήσουν τον Λυκουρέζο
Και συνέχισε ο Φλώρος στην κατάθεσή του: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισιμότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής. Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός με την πρόδηλη αυτή δήλωση. Εγώ του πρότεινα να τους μαγνητοφωνήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενή τους συνάντηση, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίνοντας τον προβληματισμό του και γνωρίζοντας το επαγγελματικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερο τον Μιχάλη».

Τα όσα είπε ο Αριστείδης Φλώρος επιβεβαίωσε και ο εκ των δικηγόρων του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σε κατάθεσή του έχει αναφερθεί στη συνομιλία του με τον Ζαφειρόπουλο για τις συναντήσεις με τους δύο δικηγόρους.

Το αίτημα για τα 2 εκατομμύρια ευρώ από Λυκουρέζο
Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε αναφέρει: «Με πήρε (σ.σ.: ο Ζαφειρόπουλος) την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι έγινε μια συζήτηση, αλλά δεν έβγαλε πουθενά. Τα χρήματα που ζητούσαν είναι παράλογα. Του λέω 200.000-300.000; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατ ευρώ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2 εκατ. ευρώ; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Παναγόπουλου, ο οποίος δεν μίλησε».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.